Gasgrid Finland ja Plug Power Inc. allekirjoittivat yhteisymmärryspöytäkirjan vetyinfrastruktuurin kehittämisestä Suomessa

Yhdysvaltalainen Plug Power Inc. kertoi tiedotustilaisuudessaan tiistaina 30.5.2023 miljardiluokan vetyinvestoinneista Suomeen. Yhtiö ilmoitti aikovansa rakentaa kolme vetylaitosta eri paikkakunnille Suomessa. Tilaisuuden yhteydessä julkistettiin myös Gasgrid Finlandin kanssa allekirjoitettu yhteisymmärryspöytäkirja (Memorandum of Understanding) vetylaitoshankkeiden ja siirtoinfrastruktuurin kehittämisestä yhteistyössä.  

Yhtiöiden välinen yhteistyö on jälleen yksi edistysaskel kansallisen vetyverkon kehityksessä, jossa Gasgrid Finlandilla on keskeinen rooli. Suomen valtio antoi kesällä 2022 Gasgridille mandaatin ryhtyä kehittämään Suomen kansallista vetyverkkoa ja alueellisen vetymarkkinan mahdollistavaa infrastruktuuria nopeutetulla aikataululla vetytalouden kehittymisen tukemiseksi Suomessa.

Vetyyn pohjautuvien ratkaisujen avulla voidaan pienentää päästöjä ja energian hintaa, parantaa energiaomavaraisuutta ja hyvinvointia Suomessa, sekä vastata myös Euroopan puhtaan energian tarpeisiin. ”Yhteistyö läpi koko arvoketjun luo parhaat mahdolliset edellytykset vetyinfran ja -markkinan kehittymiselle ja investoinneille, ja sitä kautta edistää vihreää teollistumista ja kestävää kasvua Suomessa”, sanoo Gasgrid Finlandin vetykehitysjohtaja Sara Kärki.

Gasgrid Finland Oy on valtionyhtiö, joka toimii järjestelmävastaavana kaasun siirtoverkonhaltijana Suomessa. Tarjoamme asiakkaillemme turvallista, luotettavaa ja kustannustehokasta kaasujen siirtoa. Kehitämme aktiivisesti ja asiakaslähtöisesti siirtoalustaamme, palveluitamme ja kaasumarkkinoita edistääksemme tulevaisuuden hiilineutraalia energia- ja raaka-ainejärjestelmää. Lue lisää: www.gasgrid.fi/ 

5 kommenttia artikkeliin ”Gasgrid Finland ja Plug Power Inc. allekirjoittivat yhteisymmärryspöytäkirjan vetyinfrastruktuurin kehittämisestä Suomessa”

Vastaa